Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2018

У військовій прокуратурі Південного регіону України відбулось святкове зібрання до Дня захисника України

/

З нагоди святкування Дня захисника України у приміщенні військової прокуратури Південного регіону України у п’ятницю, 12 жовтня 2018 року, відбулось святкове зібрання, присвячене вшануванню воїнів Української держави.
Розпочинаючи урочистості, військовий прокурор регіону Олександр Цибенко привітав усіх присутніх із цим важливим святом і зазначив, що 14 жовтня в Україні з донедавніх пір стало особливою датою.
Саме в цей день українці відзначають одразу чотири свята та пам’ятні дні, пов’язані з різними історичними подіями: день Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, створення Української повстанської армії і День захисника України, який Указом Президента України Петра Порошенко від 14.10.2014 встановлено щорічно відзначати 14 жовтня.
Чотири роки тому українці вперше вшанували День захисника України під гаслом «Сила нескорених», як символ тієї сили та мужності, що продемонстрували українські воїни, відстоюючи незалежність та суверенітет України у війні з російським агресором.
З метою гідного відзначення осіб – захисників суверенітету та територіальної цілісності України під час проведення антитерористичної операції/операції об’єднаних сил в Донецькій та Луганській областях Указом Президента України трьох офіцерів апарату військової прокуратури та гарнізонів Південного регіону України нагороджено відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».
Наказом Міністра оборони України за зразкове виконання службових обов’язків та видатні заслуги перед Збройними Силами України грамотами та подяками Міністра оборони України нагороджено шість офіцерів військової прокуратури Південного регіону України.
Відзнаками Міністра оборони України – медаллями «За зміцнення обороноздатності» та «За сприяння Збройним Силам України» нагороджено військового прокурора Криворізького гарнізону майора юстиції Андрія Сопівника та заступника військового прокурора Миколаївського гарнізону капітана юстиції Дмитра Нагорного.
Чергове військове звання «підполковник юстиції» достроково присвоєно начальнику слідчого управління військової прокуратури Південного регіону України майору юстиції Миколі Чернаті.
Окрім того, відмічаючи сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, особистий внесок у справу зміцнення законності низку прокурорсько-слідчих працівників військової прокуратури регіону нагороджено грамотами та подяками від Головної військової прокуратури та військового прокурора Південного регіону України.
Завершуючи святковий захід, військовий прокурор регіону ще раз підкреслив: «Цього урочистого дня ми повертаємося пам’яттю до грізних і незабутніх сторінок минулого, щоб ще раз осягнути, кому ми зобов’язані мирним небом над головою. Це свято спільне і для сивочолих ветеранів, і для тих, хто нині знаходиться на бойовому посту, і для майбутніх захисників держави. Бажаю кожному, хто сьогодні несе нелегку військову службу на передовій та в тилу зберегти вірність військовій присязі та патріотизм за будь-яких умов».
 

кількість переглядів: 4680