Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2018

Військова прокуратура Південного регіону України долучилася до обговорення проблем виявлення небезпечних речовин та екологічних злочинів на міжнародному семінарі в м. Братиславі

/

У четвер, 25 жовтня 2018 року, у м. Братислава (Словацька республіка) за підтримки Департаменту енергетики США відбувся Міжнародний семінар із питань виявлення, розслідування та притягнення до кримінальної відповідальності за злочинні дії, пов’язані з хімічними, біологічними, радіологічними та ядерними матеріалами.
Цю подію навряд чи можна назвати пересічною, навпаки – знаковою як для України, так і міжнародної спільноти з огляду на нинішні ризики та небезпеки в світі.
На запрошення управління з питань виявлення небезпечних речовин та екологічних злочинів Департаменту кримінальної поліції Президії поліції Словацької Республіки захід відвідали представники української прокуратури: Євген Авраменко - заступник начальника Департаменту Генеральної прокуратури України, Роман Немашкало - заступник військового прокурора Південного регіону України, Григорій Рябенко - військовий прокурор Центрального регіону України, та представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.
З вітальним словом до учасників семінару звернулися Національна адміністрація з ядерної безпеки та Генеральна прокуратура Словаччини.
Доповідачами з Департаменту виявлення небезпечних речовин та екологічних злочинів Словаччини яскраво і змістовно були представлені питання словацької системи операції поліцейських сил та інших урядових установ у справах хімічних, біологічних, радіоактивних та ядерних речовин (ХБРЯ); особливості кримінальних справ ХБРЯ, досвід поліцейських сил Словаччини.
Особливу увагу привернула доповідь представників Генеральної прокуратури Словаччини з питань міжнародного співробітництва з точки зору Генеральної прокуратури.
З української сторони представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ поділилися з присутніми власним баченням правового та наукового аспектів проблем протидії злочинам, пов’язаних з небезпечними хімічними, біологічними, радіологічними та ядерними речовинами в Україні.
Також обговорено Директиви про національну безпеку, зокрема, регулюючи положення Директиви про національну безпеку Regulations team – СОП (Стандартна операційна процедура) та пов’язані з цим питання.
На завершення заходу учасники семінару у форматі круглого столу обмінювались практичним досвідом, порівнюючи кримінальні та кримінально-процесуальні інструменти Словаччини та України.

кількість переглядів: 2799