Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2018

Керівництво Військової прокуратури Південного регіону України взяло участь у міжнародному навчальному візиті до Королівства Нідерланди

/

        На запрошення керівника проекту Національного інституту охорони здоров'я та охорони навколишнього середовища Королівства Нідерланди 5−6 листопада 2018 року відбувся міжнародний навчальний візит до Нідерландського криміналістичного інституту (NFI) і Національного інституту громадського здоров'я та охорони навколишнього середовища.
Разом із представниками прокуратур, поліції та експертних установ України, Молдови, Грузії, Албанії, Македонії, Хорватії, Бельгії, Чорногорії, Вірменії, Азербайджану у заході взяв участь заступник військового прокурора Південного регіону України Роман Немашкало.
Міжнародний візит організовано в рамках Проекту 57 «Посилення потенціалу судової експертизи на місцях вчинення злочинів у розслідуванні випадків, пов’язаних з використанням хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних матеріалів Центрів передового досвіду регіонів Південно-Східної та Східної Європи».
Програма заходу складалася з двох частин. У перший день представники міжнародної делегації відвідали Нідерландський криміналістичний інститут (NFI) - одну з провідних судових експериментальних лабораторій в світі, яка надає продукти та послуги широкому колу національних та міжнародних клієнтів. Встановлюючи факти шляхом незалежного судово-медичного розслідування, інститут використовує широкий спектр новітніх технічних та наукових методів для проведення криміналістичних експертиз.
Провідні спеціалісти та фахівці інституту (NFI) разом із представниками Міністерства юстиції Нідерландів розповіли делегації про роботу криміналістичного закладу, наочно продемонстрували лабораторії, обладнання, можливості сучасних експертиз.
Другий етап навчального візиту відбувся наступного дня у м. Утрехт, де міжнародні візитери відвідали Національний інститут громадського здоров'я та охорони навколишнього середовища. Цей заклад є основним інститутом знань у галузі громадського здоров'я, харчування, безпеки та навколишнього середовища в Нідерландах, який проводить дослідження та виконує завдання, спрямовані на популяризацію як громадського здоров'я, так і здорового та безпечного середовища.
В рамках програми заходу для міжнародних гостей проведено тренінги, присвячені роботі інституту та його можливостям, а також ознайомлено зі спеціальними пересувними лабораторіями, які фіксують забруднення навколишнього середовища радіаційними викидами, біохімічними та іншими матеріалами.
Також фахівцями інституту роз’яснено можливості лабораторій у проведенні криміналістичних експертиз.
На завершення візиту міжнародна делегація представників правоохоронних органів відвідала спеціальний тренувальний табір військових, де в приміщеннях, наближених до реальних місць (кіно, ресторан, житлові приміщення, літак, метро) вчать звільняти заручників і боротися з терористами.

кількість переглядів: 3886