Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2018

Судом апеляційної інстанції підтримано позицію військової прокуратури Запорізького гарнізону щодо справедливості покарання для старшого матроса

/

Запорізьким апеляційним судом у четвер, 08.11.2018, підтримано принципову позицію військової прокуратури Запорізького гарнізону Південного регіону України та залишено без змін вирок суду першої інстанції, яким старшого матроса ЗС України визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 410, ч. 2 ст. 418, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 408, ч. 3 ст. 358 КК України та засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років 6 місяців.
Крім того, рішенням суду його позбавлено військового звання «старший матрос».
Під час судового розгляду доведено, що в жовтні 2016 року, вказаний військовослужбовець, перебуваючи в добовому наряді по охороні складу ракетно-артилерійського озброєння військової частини та діючи в порушення статутних правил несення вартової служби, викрав бойові припаси до автоматичної стрілкової зброї різного калібру в кількості 2400 штук і переніс їх за огорожу військової частини.
У подальшому, не маючи дозволу, військовий переніс боєприпаси до місця свого проживання та зберігав їх вдома тривалий час.
У грудні 2017 року, продовжуючи вчиняти протиправні дії, військовослужбовець незаконно придбав пістолет ПМР разом із 8 набоями до нього, які також зберігав за місцем свого проживання.
Окрім того, вказаний військовослужбовець, діючи з метою повністю ухилитися від проходження військової служби, у червні 2017 року не з’явився вчасно до військової частини з лікувального закладу. Для того, щоб повністю приховати свою приналежність до військової служби та надати хибне уявлення про нібито законне звільнення зі служби, «винахідник» знайшов печатки і штампи різних державних установ, за допомогою яких підробив військовий квиток і довідку з військового комісаріату.

кількість переглядів: 2240