Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2018

На Херсонщині вироком суду дезертира засуджено до 5 років позбавлення волі

/

Вироком Каховського міськрайонного суду Херсонської області солдата однієї з військових частин ЗСУ визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 408 КК України, та засуджено до покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років.
Під час судового розгляду доведено, що військовослужбовець військової служби за контрактом, з метою повністю ухилитись від проходження служби, наприкінці вересня 2016 року залишив розташування військової частини і продовжував перебувати поза її межами до середини жовтня 2017 року.
Самовільно звільнивши себе від виконання обов’язків військової служби, солдат проводив час на власний розсуд, перебуваючи за місцем проживання в Одеській області.
При призначенні покарання суд урахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного, який має непогашені судимості, в тому числі за вчинення тяжких злочинів, рецидив злочину, і визнав можливим виправлення та перевиховання військового в умовах ізоляції від суспільства.
Відповідно до ч. 4 ст. 70 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання, призначеного попереднім вироком суду, більш суворим, остаточно визначив покарання солдату в виді позбавлення волі на строк 5 років.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала Військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 2301