Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2018

Військова прокуратура в суді апеляційної інстанції відстояла справедливість покарання для солдата-втікача

/

Кропивницький апеляційний суд підтримав принципову позицію Військової прокуратури Кіровоградського гарнізону та залишив без змін вирок Ленінського районного суду м. Кіровограда від 20.03.2018, яким колишнього солдата ЗСУ визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України, та засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки 1 місяць.
Під час судового розгляду доведено, що військовослужбовець С., проходячи військову службу за контрактом на посаді розвідника-кулеметника однієї з військових частин ЗСУ, у липні 2016 року без поважних причин не з’явився вчасно на службу до військової частини та незаконно перебував поза її межами до березня 2017 року.
              При винесенні вироку суд урахував участь колишнього військовослужбовця в АТО, його непогашену судимість, і на підставі ст. 71 КК України до призначеного покарання частково приєднав невідбуту частину покарання за попереднім вироком. Зокрема, за сукупністю вироків остаточно призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки 1 місяць.

кількість переглядів: 2502