Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2018

Військова прокуратура звертає увагу: інформація щодо розселення та розкрадання майна бази відпочинку військовослужбовцями 57 ОМПБр не відповідає дійсності

/

У грудні поточного року деякими користувачами відеохостингів та соціальних мереж була поширена інформація щодо нібито розселення військовослужбовців 57 Окремої мотопіхотної бригади (ОМПБр) до оздоровчого закладу «Буревістник», який розташований на території Арабатської стрілки у Генічеському районі Херсонської області, та розкрадання ними майна у вказаному закладі.
Повідомляємо, що зазначена інформація не відповідає дійсності.
Зокрема, наголошуємо, що військовослужбовці 57 ОМПБр упродовж дії воєнного стану не розселялися до оздоровчого закладу «Буревістник» та будь-яке майно вказаного закладу ними не викрадалось.
Більше того, особовий склад вказаної бригади з 30 листопада 2018 року виконує завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил, що фізично унеможливлювало їх присутність в оздоровчому закладі.
Крім того, директором оздоровчого закладу «Буревістник» також спростовано вищевказану інформацію та повідомлено, що оздоровчий заклад з вересня 2018 року перебуває в законсервованому стані, будь-які військовослужбовці в грудні поточного року до нього не заселялися та жодних цінностей із ввіреного йому закладу не викрадалось.
Також до органів Національної поліції Херсонської області будь-яких заяв та повідомлень за вказаним фактом не надходило.
В цей же час в мережі Інтернет набула поширення інформація про нібито звернення представників оздоровчого закладу «Буревістник» до органів Військової прокуратури Південного регіону України за фактом протиправних дій військовослужбовців 57 ОМПБр із прикладенням фотокопій звернень та наданих на них відповідей, що також не відповідає дійсності.
Під час перевірки зазначеної інформації встановлено, що будь-яких звернень за наведеними фактами до органів Військової прокуратури Південного регіону України не надходило, будь-яких відповідей за підписом керівників прокуратур не надавалось.
У зв’язку з цим, звертаємо увагу, що поширена інформація є нічим іншим, як чергова спроба дискредитації Збройних Сил України та правоохоронних органів з метою формування негативного враження у громадян та носить виключно неправдивий характер.
З посиланнями на фейкову інформацію можна ознайомитися нижче:
                                                        https://youtu.be/xIkmQKGGfpY;
 

кількість переглядів: 3027