Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2018

На Херсонщині колишнього військкома − винуватця ДТП зі смертельними наслідками засуджено до 7,6 років позбавлення волі

/

Вироком Чаплинського районного суду Херсонської області від 26.12.2018 колишнього військового комісара Чаплинського районного військового комісаріату Херсонської області визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України, та засуджено до покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років 6 місяців з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.
У суді доведено, що 03.08.2018 військовий комісар, знаходячись у стані сильного алкогольного сп’яніння та керуючи власним автомобілем «ВАЗ-2106», у смт. Чаплинка Херсонської області здійснив наїзд на подружжя К., 1991 та 1996 року народження. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди чоловік та жінка від отриманих тілесних ушкоджень загинули на місці, а двоє неповнолітніх дітей залишились без батьків.
При призначенні покарання суд урахував щире каяття обвинуваченого, активне сприяння розкриттю злочину, позитивну характеристику за місцем проживання та служби військкома, утримання неповнолітньої дитини та участь в зоні АТО.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала Військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 2327