Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2019

На Запоріжжі військовослужбовця 25 ОПДБр засуджено до 3 років позбавлення волі

/

Вироком Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 08.01.2019 військовослужбовця однієї з військових частин ЗС України визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України, та засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки.
Прокурорами доведено, що 14 червня 2017 року, вказаний військовослужбовець військової служби за контрактом, перебуваючи у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння біля вікна кімнати гуртожитку, грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, здійснив близько чотирьох пострілів зі спеціально пристосованої до нанесення тілесних ушкоджень пневматичної рушниці в бік трьох громадянок, які стояли поруч сусіднього гуртожитку.
Унаслідок зухвалої поведінки та хуліганських дій молодшого сержанта поранені дівчата отримали легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад їхнього здоров’я.
Враховуючи часткове визнання вини, вчинення злочину у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, намагання ухилитися від кримінальної відповідальності під час судового розгляду, суд визнав можливим виправлення та перевиховання військового лише в умовах ізоляції від суспільства.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала Військова прокуратура Запорізького гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 2413