Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2019

За незаконне поводження з боєприпасами та вибуховими речовинами солдат ЗС України відбуватиме покарання понад 3 роки

/

Вироком Цюрупинського районного суду Херсонської області від 17.01.2019 військовослужбовця військової служби за контрактом однієї з військових частин ЗС України визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, та засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки.
На підставі ст. 71 КК України, за сукупністю вироків, шляхом часткового приєднання невідбутої частини покарання за попереднім вироком, суд остаточно відправив військового за грати строком на 3 роки 1 місяць з відбуванням покарання у кримінально-виконавчій установі закритого типу. 
Під час судового розгляду встановлено, що солдат М., проходячи службу в зоні проведення антитерористичної операції (нині ООС) на посаді водія мінометного розрахунку мінометного взводу, у березні 2018 року без передбаченого законом дозволу привласнив знайдені на території Донецької області бойові припаси та вибухові речовини і перевіз їх в особистих речах до постійного місця дислокації частини в Херсонську область.
У період з червня по вересень 2018 року, діючи з корисливих мотивів, та перебуваючи на прилеглій території військового полігону в Херсонській області, солдат М. неодноразово збував шляхом продажу громадянину Д. знайдені ним раніше та привласнені боєприпаси і вибухові речовини.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала Військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України.
 

кількість переглядів: 1997