Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2019

На систематичних поборах викрито державного інспектора митного поста «Херсон Центральний» Митниці ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополь

/

Військовою прокуратурою Запорізького гарнізону Південного регіону України в рамках здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні спільно з Територіальним управлінням ДБР, розташованому в м. Мелітополі, за оперативного супроводження Головного управління відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України викрито факт вимагання та одержання неправомірної вигоди головним державним інспектором відділу митного оформлення № 3 (контрольного пункту в’їзду – виїзду «Каланчак») митного поста «Херсон Центральний» Митниці ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополь.
Установлено, що за нездійснення штучних перешкод під час переміщення валютних цінностей через митний кордон України на територію окупованої АР Крим держінспектор вимагав від громадянина України Н. неправомірну вигоду в сумі 2000 доларів США.
У листопаді 2018 року та січні 2019 року правоохоронцями задокументовано факти одержання посадовцем неправомірної вигоди на загальну суму 1500 доларів США.
У середу, 06.02.2019, під час одержання решти обумовленої суми хабаря в розмірі 500 доларів США митника затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі проводяться першочергові слідчі дії.
Військовою прокуратурою затриманій особі готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопор ушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.

кількість переглядів: 1996