Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2019

На хабарництві затримано поліцейського одного з відділів ГУНП в Дніпропетровській області

/

Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України спільно зі співробітниками УСБУ в Дніпропетровській області, УВБ в Дніпропетровській області ДВБ Нацполіції України та Територіальним Управлінням ДБР у м. Полтаві, в рамках контролю за вчиненням злочину, на систематичному хабарництві викрито поліцейського сектору реагування патрульної поліції Кам’янського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області.
Установлено, що за нескладання адміністративних протоколів відносно громадянина Г. щодо порушення ним правил дорожнього руху, сержант поліції вимагав неправомірну вигоду в сумі 100 доларів США щомісячно.
Так, наприкінці грудня 2018 року поліцейський вже одержав від громадянина неправомірну вигоду у розмірі 1600 грн за грудень.
У четвер, 07.02.2019, під час одержання хабаря на загальну суму 4000 грн за січень та лютий, сержанта поліції затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Загалом підприємливий поліцейський одержав 5600 грн неправомірної вигоди.
На цей час тривають першочергові слідчі дії, проводяться обшуки за місцем роботи та проживання затриманого.
Військовою прокуратурою вказаній особі планується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а також готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.

кількість переглядів: 3104