Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2019

На хабарі затримано начальника відділу Державної екологічної інспекції в Херсонській області

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону України та оперативного супроводження співробітників УЗЕ в Херсонській області і працівників відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБ України в Херсонській області, на хабарництві викрито начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) водних ресурсів та атмосферного повітря Державної екологічної інспекції в Херсонській області.
Так, установлено, що за непритягнення громадянина П. до відповідальності за порушення вимог природоохоронного законодавства та неперешкоджання подальшого здійснення ним підприємницької діяльності, посадовець вимагав неправомірну вигоду в сумі 3 тис. доларів США.
07.02.2019, після одержання обумовленої суми хабаря, начальника відділу екологічної інспекції області затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі тривають першочергові слідчі дії.
Затриманій особі планується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а також звернення до суду з клопотаннями про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Херсонській області.
 

кількість переглядів: 2760