Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2019

На Дніпропетровщині ще одного фігуранта «Білого братства» засуджено до 3 років 2 місяців позбавлення волі

/

Вироком Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 27.02.2019 громадянина України М. визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 309 КК України, та засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з конфіскацією належного йому майна.
На підставі ч. 1 ст. 70 КК України шляхом часткового складання призначених покарань суд остаточно засудив громадянина М. до 3 років 2 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.
Судом доведено, що 31-річний уродженець м. Марганець Дніпропетровської області 02.09.2018, перебуваючи у м. Нікополь, незаконно придбав у невстановленої слідством особи небезпечні психотропні речовини в особливо великому розмірі − PVP, метамфетамін, МДМА, та з метою подальшого збування незаконно зберігав за місцем свого проживання.
Разом з тим, того ж дня, громадянин М. незаконно придбав конструктивно оформлений заряд вибухової речовини, а саме споряджений корпус осколкової наступальної ручної гранати РГН промислового виробництва та уніфікований запал дистанційної дії типу УЗРГМ військового призначення, що використовується для спорядження ручних гранат типу Ф-1, РГД-5, РГ-42.
Вказані предмети, які особа зберігала за місцем свого проживання без передбаченого законом дозволу, належать до категорії вибухових речовин.
Під час винесення вироку суд урахував позитивну характеристику обвинуваченого, відсутність судимості, щире каяття та активне сприяння розкриттю вчинених ним злочинів.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала Військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 2455