Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2019

В Одесі ухилянта та дезертира засуджено до 5 років 2 місяців позбавлення волі

/

Вироком Малиновського районного суду м. Одеси від 22.03.2019 військовослужбовця військової служби за контрактом, однієї з військових частин ЗС України, визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 407, ч. 3 ст. 408 КК України.
На підставі ст. 70 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, солдата засуджено до 5 років позбавлення волі.
Відповідно до ст. 71 КК України, до призначеного покарання суд приєднав частково невідбуте покарання за попереднім вироком та остаточно, за сукупністю вироків, засудив військового до позбавлення волі строком на 5 років 2 місяці.
У суді доведено, що військовослужбовець військової служби за контрактом у військовому званні «солдат» у квітні 2016 року з метою тимчасово ухилитися від виконання обов’язків військової служби, без поважних причин, не з’явився вчасно на службу до військової частини та був відсутній до червня 2016 року.
Крім того, наприкінці червня 2016 року, діючи умисно, з метою зовсім ухилитися від проходження військової служби, солдат не з’явився до військової частини та перебував поза її межами до середини грудня 2017 року.
Звільнивши себе таким чином від виконання обов’язків з військової служби, «вільний» час військовий проводив на власний розсуд.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 2050