Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2019

Голова Софіївської об'єднаної територіальної громади «погорів» на хабарі

/

Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України, в рамках здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні, за оперативного супроводження співробітників УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НП України, задокументовано факт вимагання неправомірної вигоди головою Софіївської об'єднаної територіальної громади.
Установлено, що за виділення двох земельних ділянок на території Софіївської сільської ради та здійснення впливу на прийняття рішення начальником відділу Держгеокадастру Софіївського району шляхом присвоєння кадастрових номерів вказаним земельним ділянкам, голова громади вимагав від громадянина К. неправомірну вигоду.
У понеділок, 08.04.2019, після одержання всієї суми хабаря в розмірі 73 000 гривень очільник громади затриманий в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі продовжуються невідкладні слідчі дії.
Військовою прокуратурою затриманому планується повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 КК України, та готується звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в Дніпропетровській області.

кількість переглядів: 2855