Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2019

На Запоріжжі за несвоєчасне подання декларації заступника командира військової частини притягнуто до адмінвідповідальності

/

За участі Військової прокуратури Запорізького гарнізону Південного регіону України Комунарським районним судом м. Запоріжжя 05.04.2019 розглянуто два протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, за фактами порушення заступником командира однієї з військових частин Збройних Сил України вимог ст.ст. 45, 52 ЗУ «Про запобігання корупції».
Установлено, що вказаний військовий посадовець, без поважних причин, несвоєчасно подав до Національного агентства з питань запобігання корупції щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, чим скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-6 (порушення вимог фінансового контролю) КУпАП.
Крім того, після одержання доходу в розмірі 150 тис. грн від продажу нерухомого майна військовослужбовець, порушуючи ч. 2 ст. 52 ЗУ «Про запобігання корупції», не повідомив НАЗК про суттєві зміни в майновому стані, чим вдруге скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 172-6 КУпАП.
За наслідками судового розгляду вказаних протоколів до винної особи застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень.

кількість переглядів: 2385