Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

Військова прокуратура наголошує про рівність кожного перед законом, незважаючи на звання та посади

/

За участі Військової прокуратури Запорізького гарнізону Південного регіону України Мелітопольським міськрайонним судом Запорізької області 11.04.2019 розглянуто 4 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, за фактами порушення першим заступником командира однієї з військових частин Збройних Сил України вимог ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції».
Так, перший заступник командира військової частини, виконуючи обов’язки командира та діючи всупереч нормам Закону, не повідомив вище керівництво про наявність у власних діях реального конфлікту інтересів, зокрема, суперечності між приватним інтересом та службовими повноваженнями, і видав наказ про виплату військовослужбовцям грошової компенсації за піднайом житла, яким, серед іншого, встановив і собі таку компенсацію в розмірі 2550 грн щомісячно.
Окрім того, продовжуючи виконувати покладені на нього обов’язки командира частини, військовослужбовець видав наказ про виплату собі премії в максимальному розмірі.
У судовому засіданні військовою прокуратурою обґрунтовано позицію щодо наявності в діях військової посадової особи складу адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 172-7 (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів), ч. 2 ст. 172-7 (вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів) КУпАП.
За результатами судового розгляду протоколів першого заступника командира військової частини визнано винним у вчиненні вищевказаних адміністративних правопорушень та застосовано до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що наразі становить 3400 гривень.

кількість переглядів: 2006