Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2019

На хабарництві викрито начальника Білозерського природоохоронного відділення Національного природного парку «Нижньодніпровський»

/

Військовою прокуратурою Херсонського гарнізону Південного регіону України, спільно зі співробітниками ВБКОЗ УСБУ та СУ ГУ Нацполіції України в Херсонській області, в рамках контролю за вчиненням злочину, на хабарництві викрито начальника Білозерського природоохоронного відділення Національного природного парку «Нижньодніпровський».
Установлено, що за вирішення питання про безперешкодний вилов водних живих ресурсів в акваторії природно-заповідного фонду, на території обслуговування нацпарку, посадовець вимагав від громадянина К. неправомірну вигоду в розмірі 17 500 гривень.
При цьому, свій «бізнес» керівник відділення поставив на потік. В залежності від вилову, він вимагав надавати йому 15−20 тис. гривень щомісячно.
У середу, 24.04.2019, під час одержання другої частини вказаної суми хабаря в розмірі 15 500 гривень, посередника, громадянина С., затримано правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії.
Військовою прокуратурою обом хабарникам планується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та готується звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.

кількість переглядів: 2749