Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2019

Військова прокуратура задокументувала факт вимагання та одержання хабаря старшим слідчим одного із СВ ВП Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області

    

Військова прокуратура Миколаївського гарнізону Південного регіону України спільно зі слідчими Територіального Управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві, та працівниками Миколаївського управління ДВБ НП України, в рамках контролю за вчиненням злочину, викрила старшого слідчого одного із СВ ВП Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області під час вимагання та отримання неправомірної вигоди.
Установлено, що вказаний слідчий вимагав від громадянки Г. неправомірну вигоду в розмірі 26 000 гривень за здійснення впливу на прокурора та суд з метою підписання та затвердження угоди про визнання винуватості з мірою покарання у вигляді штрафу стосовно її сина.
             
Після одержання 15.05.2019 вищевказаної неправомірної вигоди у місті Южний Одеської області корупціонера затримано в порядку ст. 208 КПК України, предмет неправомірної вигоди вилучено. Наразі слідчі та прокурори проводять першочергові слідчі й процесуальні дії.
Військова прокуратура Миколаївського гарнізону готує повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України та клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального Управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві.

кількість переглядів: 2337