Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2019

Військова прокуратура досліджує обставини продажу судна ПрАТ «УДП» «Николай Савицкий» за заниженою вартістю

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України та оперативного супроводження Служби безпеки України в Одеській області і спецпідрозділу Державної прикордонної служби 10-го мобільного прикордонного загону (ДОЗОР), слідчий відділ Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, за фактом продажу рефрижераторного суховантажного судна ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» «Николай Савицкий» за значно заниженою вартістю.
На сьогодні слідчі та прокурори досліджують питання можливого привласнення коштів підприємства посадовими особами ПрАТ «УДП» шляхом продажу у 2019 році рефрижераторного суховантажного судна «Николай Савицкий» ТОВ «Металлика» через електронні торги на електронному майданчику «Prozorro.sale» за суму 3 474 925 грн (при початковій ціні продажу − 3 440 500 тис. грн).
Разом з тим, відповідно до технічних характеристик судна, його вага становить понад 1200 тонн. З урахуванням середньої ринкової вартості металобрухту в розмірі 6000 грн за 1 тонну, мінімальна вартість вказаного судна має становити близько 7 000 000 грн, що більш, ніж удвічі, перевищує ціну, за яку судно було фактично реалізоване.
Наразі в рамках розслідування кримінального провадження тривають слідчі дії, обшуки, допити свідків.
Контроль за повним, всебічним та об’єктивним дослідженням усіх обставин кримінального провадження й прийняття кінцевого процесуального рішення, відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства, покладено на Військову прокуратуру Південного регіону України.

кількість переглядів: 3653