Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2019

Військова прокуратура затримала на хабарі начальника служби безпеки військової служби угруповування військ ОК «Південь»

/

Військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України, в рамках здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні, спільно зі слідчими СУ ГУНП в Херсонській області та за оперативного супроводження УЗЕ в Херсонській області ДЗЕ НП України викрила факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником служби безпеки військової служби угруповування військ ОК «Південь».
Установлено, що підполковник Н. за непритягнення свого підлеглого старшого солдата Г. до відповідальності за порушення порядку несення військової служби та громадського порядку під час перебування в місцевому закладі відпочинку (кафе) вимагав від нього неправомірну вигоду в сумі 500 доларів США.
Безпосередньо після одержання 06.06.2019 вказаної суми хабаря військову посадову особу затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі слідчі та прокурори проводять першочергові слідчі дії, обшуки за місцем служби й проживання затриманого.
Військова прокуратура Херсонського гарнізону готує повідомлення вказаній особі про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також відсторонення від посади.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Херсонській області.

кількість переглядів: 2306