Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2019

Команда ВП ПРУ стала переможцем турніру з мініфутболу та завоювала «Кубок Генерального прокурора України»!

/

У спекотний літній день, 08 червня 2019 року, в м. Одесі, на спортивному стадіоні «Чорноморець» відбувся другий груповий етап турніру з мініфутболу серед працівників органів прокуратури України.
Право змагатися за «Кубок Генерального прокурора України» серед 30-ти прокуратур з різних областей України набули лише 10 найкращих команд. Серед них − команда Військової прокуратури Південного регіону України.
Спортивні змагання з вітальним словом відкрив перший заступник Генерального прокурора України Дмитро Сторожук. Успіху та наснаги також побажали гравцям і запрошені зірки футболу Андрій Воронін та Ігор Бєланов.
За результатами жеребкування до групи «А», окрім ВП ПРУ, потрапили Прокуратура Херсонської області (чемпіон 2017 року), Прокуратура Київської області (чемпіон 2018 року), Прокуратура Донецької області (бронзовий призер 2018 року) та Прокуратура Рівненської області (трикратний срібний призер чемпіонатів минулих років).
У групі «Б» за дві путівки до півфіналу боролися команди Генеральної прокуратури України, прокуратури м. Києва, Одеської, Харківської та Івано-Франківської областей.
У стартовому двобої команда ВП ПРУ впевнено перемогла Прокуратуру Херсонської області з рахунком 2:0.
Далі - вольова перемога над Прокуратурою Київської області з рахунком 3:2 на користь ВП ПРУ і дружня нічия з рахунком 2:2 з Прокуратурою Донецької області.
Матч команди ВП ПРУ з Прокуратурою Рівненської області вирішував, з ким із суперників доведеться грати у півфіналі. Можливо стратегічно, гравці з Рівненської області практично «без бою» віддали перемогу військовим прокурорам з рахунком 1:4.
Наступного дня боротьба за почесну нагороду продовжилася не менш напружено.
На полі зійшлись футбольні команди Військової прокуратури Південного регіону та Генеральної прокуратури України.
На другій хвилині матчу гравці нашої команди пропустили від Генеральної прокуратури «швидкий» гол, через що терміново довелося змінити обрану стратегію гри.
Гравці ВП ПРУ стрімко пішли в атаку. І, здавалося б, їх уже не зупинити. Лише ціною «фолів», грубих порушень правил гри, що призвело до вилучення одного із гравців Генеральної прокуратури України, суперник стримував натиск військових. І ось, наприкінці першого тайму, так званий гол «в роздягальню» забив кращий бомбардир фінальної частини турніру Євген Ботік.
Другий тайм видався не менш запеклим та супроводжувався силовою боротьбою, адже поступатися ніхто не бажав.
І, як завжди, неабияк проявили себе найкращі багаторічні бомбардири команди ВП ПРУ – Ігор Свентицький та Костянтин Бабенко. Чого тільки варті незабутні два м’ячі, які наші нападники – немов «занесли» у ворота суперника.
Далі помітний ігровий фундамент та концепцію побудови гри «відіграли» захисники − Сергій Гаманенко та Артем Недов. Обидва гравці надійно зіграли в обороні воріт нашої команди.
Матч, що завершився рахунком 3:1 на користь ВП ПРУ, став виснажливим етапом для команд у боротьбі за винагороду.
І ось довгоочікуваний фінал, до якого команда ВП ПРУ йшла всі 12 років, з часу, коли вперше запроваджено футбольний турнір серед працівників органів прокуратури.
У фінальному матчі гравці ВП ПРУ знову зійшлися з командою Рівненської області. Запекла боротьба, напружені нерви, завзяте протистояння, долю якого вирішили післяматчеві пенальті.
Голкіпер ВП ПРУ Андрій Семенча двічі відбив удари з 6-метрової відстані та став героєм матчу. І навпаки, після ударів наших гравців Євгена Ботіка та Ігора Свентицького, м’яч двічі влетів у сітку воріт.
Перемога!!!
У підсумку нападника Євгена Ботіка визнано кращим бомбардиром, а воротаря Андрія Семенчу – кращим гравцем турніру.
У черговий раз команда Військової прокуратури Південного регіону України продемонструвала на полі свою майстерність, влучність і неабиякий командний дух, та заслужено здобула Кубок Генерального прокурора України!
Вітаємо наших переможців та всіх учасників турніру!!!

кількість переглядів: 6742