Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2019

Під час передавання хабаря військова прокуратура затримала посадову особу ГУ ДФС у Херсонські області

/

Військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України, в рамках здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні, спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованим у м. Мелітополі, та за оперативного супроводження Херсонського управління ДВБ НП України та ГУ ВБ ДФС України, викрила факт надання неправомірної вигоди старшим оперуповноваженим відділу організації викриття економічних злочинів оперативного управління ГУ ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі.
Установлено, що за вирішення питання щодо закриття кримінального провадження, фігурантом якого він є, а також за непритягнення до адміністративної відповідальності, посадовець надав заступнику начальника СВ ХВП ГУНП в Херсонській області неправомірну вигоду в сумі 500 доларів США.
Після передавання 12.06.2019, в м. Херсоні, вказаної суми грошових коштів старшого оперуповноваженого затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі слідчі та прокурори проводять першочергові слідчі дії, обшуки за місцем роботи та проживання затриманого.
На цей час Військова прокуратура Херсонського гарнізону повідомила вказанійособі про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, та готує звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також відсторонення від посади.
Досудове розслідування триває.

кількість переглядів: 2045