Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2019

За принципової позиції військової прокуратури Верховний Суд залишив незмінним вирок, яким зрадника та дезертира засуджено до 14 років позбавлення волі

/

Ухвалою Верховного Суду 20.06.2019 залишено в силі вирок Дарницького районного суду м. Києва та ухвалу Апеляційного суду м. Києва, якими колишнього військовослужбовця ЗС України, прапорщика О., за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111 (Державна зрада), ч. 1 ст. 408 (Дезертирство) КК України, засуджено до реального позбавлення волі строком на 14 років.
Доведено, що військовослужбовець, проходячи службу в одній з військових частин, дислокованих на території Автономної республіки Крим, під час окупації півострову, у 2014 році, не виконав наказу про прибуття до нового місця служби і залишився на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство, у зв’язку з чим був оголошений у розшук.
Надалі засуджений проходив військову службу в Збройних Силах Російської Федерації, а в листопаді 2016 року був затриманий на території України правоохоронними органами.

кількість переглядів: 2523