Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2019

За процкерівництва військової прокуратури на хабарі затримано посадову особу Держекоінспекції у Дніпропетровській області

/

Військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України, в рамках здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні, за оперативного супроводження УЗЕ Нацполіції України в Дніпропетровській області, на хабарі викрила начальника Державної екологічної інспекції – Головного Державного інспектора з охорони навколишнього середовища Дніпропетровської області.
Установлено, що за ненакладення на громадянина А. штрафних санкцій за порушення екологічного законодавства під час діяльності АЗС на території м. Дніпро посадовець вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 1000 дол. США.
Після одержання 23.08.2019 вказаної суми грошових коштів правопорушника затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі слідчі та прокурори проводять першочергові слідчі дії, обшуки за місцем проживання та роботи затриманого.
Військова прокуратура готує начальнику Держекоінспекції повідомлення про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ Нацполіції України в Дніпропетровській області.
 
Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 3041