Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2019

На Дніпропетровщині під час одержання неправомірної вигоди затримано двох оперуповноважених місцевого відділу поліції

/

Військова прокуратура Криворізького гарнізону Південного регіону України, в рамках здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні, за оперативного супроводження співробітників Дніпропетровського управління ВБ ДВБ Нацполіції України та УСБУ в Дніпропетровській області на вимаганні неправомірної вигоди викрила двох оперуповноважених одного з відділів Криворізького ВП ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.
Установлено, що за вплив на слідчого місцевого відділу поліції щодо непритягнення двох громадян до кримінальної відповідальності, за фактом скоєння крадіжки (ч. 3 ст. 185 КК України), посадові особі поліції вимагали від них неправомірну вигоду в сумі 15 тис. гривень.
Після передачі 29.08.2019 частини обумовленої суми хабаря в розмірі 5000 гривень правоохоронців затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі слідчі та прокурори проводять першочергові слідчі дії.
Військова прокуратура готує затриманим повідомлення про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України, а також звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.
 
Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 2657