Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2019

У скоєнні корупційного злочину викрито посадових осіб регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця»

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Південного регіону України у кримінальному провадженні, спільно зі співробітниками слідчого управління ГУНП в Одеській області та УЗЕ в Одеській області ДЗЕ НП України, на хабарництві викрито посадових осіб регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця».
Установлено, що начальник служби колії разом із головним інженером служби колії, перебуваючи в м. Одесі, одержали від директора приватного товариства неправомірну вигоду в розмірі 200 000 гривень.
Вказані кошти призначалися за організацію підписання та видачу акту прийому, а також введення в експлуатацію збудованої селищним фермерським господарством під’їзної залізничної колії.
Після одержання вказаної суми хабаря 29.08.2019 посадових осіб регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі тривають першочергові слідчі дії.
Військова прокуратура готує затриманим повідомлення про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.
Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 3813