Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2019

Реальна боротьба військової прокуратури з хабарництвом триває!

/

За обвинувачення та принципової позиції Військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України вироком Самарського районного суду м. Дніпропетровська від 02.09.2019 слідчого СУ ГУ Нацполіції України в Дніпропетровській області визнано винним у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавлення права обіймати посади в правоохоронних органах чи займатися правоохоронною діяльністю строком 3 роки з конфіскацією всього майна.
Крім того, вироком суду його позбавлено спеціального звання «старший лейтенант поліції».
У суді доведено, що колишній поліцейський у серпні 2017 року вимагав та одержав від начальника служби економічної безпеки одного з приватних товариств Дніпропетровської області неправомірну вигоду в сумі 10 000 доларів США за непритягнення службових осіб цього підприємства до кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження.
Крім того, упродовж другого та третього кварталів 2019 року суди розглянули кримінальні провадження про отримання неправомірної вигоди та притягли до покарання, пов’язаного з ізоляцією від суспільства, терміном від двох до семи років, п’ятьох посадових осіб.
Зокрема, начальника відділу ГУ НП у Дніпропетровській області, майора поліції та оперуповноваженого цього ж відділу, капітана поліції, у квітні 2019 року за фактом вимагання та одержання ними неправомірної вигоди в сумі 2000 дол. США засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах поліції на 2 роки, конфіскацією майна та позбавленням спеціальних звань.
Командира взводу однієї з військових частин ЗС України, що дислокована на Одещині, у липні 2019 року за одержання хабаря в розмірі 50 000 грн засуджено до 2 років тримання у дисциплінарному батальйоні, позбавлення права обіймати посади, пов’язані із здійсненням контролю за дотриманням порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї строком на 3 роки та позбавлення військового звання «лейтенант».
Також державного реєстратора реєстраційної служби одного з районів Дніпропетровської області за одержання неправомірної вигоді в сумі 2300 дол. США засуджено до 2 років позбавлення волі.
Довідково:
За обвинувачення військових прокурорів Південного регіону України за вчинення корупційних злочинів засуджено 47 осіб, з них до покарання, пов’язаного з ізоляцією від суспільства, – п’ять осіб (299 – по всій Україні).

кількість переглядів: 2686