Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2019

На Одещині під час одержання неправомірної вигоди викрито прикордонника

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України, Територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Миколаєві, спільно з Управлінням внутрішньої та власної безпеки «Південь» ДПС України та СБУ в Одеській області, задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником відділення продовольчого забезпечення відділу забезпечення Білгород-Дністровського прикордонного загону ПРУ ДПС України.
Установлено, що вказаний посадовець за непритягнення старшини – начальника групи логістики відділення інспекторів прикордонної служби «Крутоярівка» відділу прикордонної служби «Старокозаче» Білгород-Дністровського прикордонного загону ПРУ ДПС України до адміністративної відповідальності за порушення в обліку та зберіганні продуктів харчування вимагав від нього неправомірну вигоду в сумі 2000 гривень.
Після передання 30.09.2019 вказаної суми хабаря правопорушника затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі слідчі та прокурори проводять першочергові й слідчі дії.
Також затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.
 
Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2955