Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2019

На Запоріжжі за привласнення майже 1 т. пального військовослужбовця зонального відділу ВСП засуджено до 4 років позбавлення волі

/

Вироком Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 24.10.2019 військовослужбовця Запорізького зонального відділу Військової служби правопорядку визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 410 КК України.
На підставі ч. 1 ст. 70 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, суд остаточно призначив військовослужбовцю покарання у виді 4-х років позбавлення волі із застосуванням ст. 69 КК України.
Слідством установлено та доведено в суді, що старший водій автомобільного відділення Запорізького зонального відділу Військової служби правопорядку упродовж травня – липня 2015 року, діючи з корисливою метою привласнення та подальшої реалізації військового майна, присвоїв 1050 л невикористаного бензину марки А-76, який належить державі в особі Запорізького зонального відділу Військової служби правопорядку.
Після цього військовий збув пальне у несанкціонованому пункті прийому пально-мастильних матеріалів, за що одержав грошові кошти в сумі понад 19 тис. гривень.
Надалі, з метою приховування факту привласнення військового майна, старший солдат власноруч підробив офіційні документи – дорожні листи, шляхом внесення у справжні документи неправдивих відомостей щодо нібито законного використання пального марки А-76, що не відповідає дійсності.
Під час винесення вироку суд урахував щире каяття обвинуваченого, добровільне часткове відшкодування завданих збитків та наявність у нього статусу ветерана війни – учасника бойових дій.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала Військова прокуратура Запорізького гарнізону Південного регіону України.
 

кількість переглядів: 4367