Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2019

За позовом Військової прокуратури порушено провадження щодо відшкодування 2,4 млн грн збитків під час будівництва казарми у Миколаєві

/

Господарський суд Одеської області у грудні 2019 року відкрив провадження у справі за позовом військового прокурора Одеського гарнізону Південного регіону України, пред’явленим в інтересах держави в особі Міністерства оборони України та Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління до ТОВ «Укрпромстрой», за матеріалами кримінального провадження щодо завищення виконаних обсягів робіт під час будівництва будівлі казарми поліпшеного планування у військовому містечку № 72 м. Миколаїв.
Військова прокуратура Південного регіону України здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, в рамках якого, на підставі ухвали слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси призначено судову будівельно-технічну експертизу.
Експерти встановили, що фактичні обсяги та вартість видимих фактично виконаних робіт не відповідають актам приймання виконаних будівельних робіт та витратам.
Доведено, що всупереч Договору підряду, укладеному у червні 2018 року між Південним ТерКЕУ та ТОВ «Укрпромстрой», Генпідрядник безпідставно завищив виконані обсяги робіт на суму 2,4 млн гривень.
У зв’язку з цим Військова прокуратура звернулася до суду з позовом про повернення грошових коштів у сумі 2,4 млн грн, сплачених за фактично невиконані роботи за договором підряду на будівництво будівлі казарми поліпшеного планування у військовому містечку № 72 м. Миколаїв.
Судовий розгляд справи триває.

кількість переглядів: 2321