Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2020

Військова прокуратура Південного регіону України попереджує порушення антикорупційного законодавства

/

Військова прокуратура Південного регіону України, відповідно до ст. 1 Закону України «Про запобігання корупції», продовжує аналізувати стан законності у сфері запобігання корупції, з метою недопущення корупційних або пов’язаних із корупцією правопорушень, у публічній і приватній сферах суспільних відносин, поза межами кримінального судочинства.
Так, за результатами спільних скоординованих дій військових прокуратур Південного регіону України з уповноваженими підрозділами Національної поліції України впродовж 2019 року суди, за участі прокурорів, розглянули 199 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією.
За результатами судового розгляду до адміністративної відповідальності притягнуто 172 особи, серед яких посадові особи військкоматів, військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, а також працівники підприємств оборонного-промислового комплексу.
Найбільше порушень пов’язано з додержанням вимог ст.ст. 45, 52 Закону України «Про запобігання корупції» щодо строків подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч. 1 ст. 172-6 КУпАП), та повідомлення про суттєві зміни у майновому стані (ч. 2 ст. 172-6 КУпАП).
Крім того, встановлено факти порушення вимог ст.ст. 25, 28 ЗУ «Про запобігання корупції» щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності (ст. 172-4 КУпАП) та запобігання конфлікту інтересів (ст. 172-7 КУпАП).
Як наслідок, військовими прокуратурами Південного регіону України, відповідно до ч. 3 ст. 65 ЗУ «Про запобігання корупції», внесено 328 подань, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 750 осіб та відшкодовано 761 тис. гривень.
Наразі робота Військової прокуратури Південного регіону України на вказаному напрямі триває.

кількість переглядів: 1980