Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2020

Військова прокуратура досліджує факти зловживання службовим становищем під час будівництва казарм у Подільську Одеської області

/

Військова прокуратура Південного регіону України у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінального провадження продовжує досліджувати факти можливого зловживання службовими особами Південного ТерКЕУ службовим становищем в інтересах суб’єктів господарювання.
Досудовим розслідуванням установлено, що Південне ТерКЕУ із ТОВ «ІНВЕСТИЦІЙНО-БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «ЄКОТЕХСТРОЙ» уклало договори генерального підряду на будівництво двох казарм поліпшеного планування у військових містечках № 1, що розташоване в м. Подільськ Одеської області. Загальна сума договорів складає 32,8 млн гривень.
Упродовж 2018 року, на підставі актів виконаних робіт, Південне ТерКЕУ прийняло та оплатило підряднику виконані роботи на суму понад 13,1 млн гривень.
Втім, за результатами судових будівельно-технічних експертиз встановлено, що обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідають даним, вказаним в актах приймання виконаних робіт, та мають різницю на суму майже 7,6 млн гривень.
Наразі Військова прокуратура Південного регіону України призначила у кримінальному провадженні судову економічну експертизу, за результатами якої буде прийнято рішення про достатність даних для притягнення службових осіб до кримінальної відповідальності.
Нагадуємо, що досудове розслідування інших кримінальних проваджень, які стосуються будівництва у вказаних військових містечках, перебуває на постійному контролі Військової прокуратури Південного регіону України.

кількість переглядів: 1881