Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2020

Військова прокуратура вимагає стягнення 6 млн грн за порушення умов договору щодо будівництва казарм у військових містечках смт. Черкаське та Гвардійське

/

Військова прокуратура Південного регіону України приділяє пильну увагу питанням ефективності використання бюджетних коштів, призначених для будівництва казарм поліпшеного планування, зокрема на території Дніпропетровської області.
Так, наприкінці січня 2020 року, Господарський суд міста Києва порушив провадження у справах за двома позовами військового прокурора Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України, пред’явлених в інтересах держави в особі Міністерства оборони України та Східного територіального квартирно-експлуатаційного управління м. Дніпра до ТОВ «Капітал Інвест Строй».
Установлено, що у 2018 році між Східним ТерКЕУ та ТОВ «Капітал Інвест Строй» укладено договори на будівництво будівель казарм поліпшеного планування у військових містечках № 2 смт. Черкаське та № 1 смт. Гвардійське Дніпропетровської області.
Однак, наприкінці жовтня 2019 року, у зв’язку з невиконанням ТОВ «Капітал Інвест Строй» умов Договору, а саме – порушенням строків виконання робіт та відсутністю фактично виконаних робіт на будівельних майданчиках, Східне ТерКЕУ направило на адресу комерційної структури повідомлення про розірвання договорів в односторонньому порядку.
У зв’язку з цим ТОВ «Капітал Інвест Строй» зобов’язано сплатити штрафні санкції та повернути замовнику попередню оплату (аванс) на загальну суму близько 6 млн гривень.
Судовий розгляд справ триває.

кількість переглядів: 1692