Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2020

Військова прокуратура досліджує факти зловживання службовим становищем під час будівництва казарм у смт Чорноморське Одеської області

/

Військова прокуратура Південного регіону України здійснює нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом можливого зловживання службовими особами Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління службовим становищем в інтересах суб’єктів господарювання, з метою отримання ними неправомірної вигоди.
Так установлено, що Південне ТерКЕУ уклало договір генерального підряду із ТОВ «СК-ДАРІНА» на будівництво казарми поліпшеного планування № 5 у військовому містечку № Ч-1, що розташоване в смт Чорноморське Лиманського району Одеської області, на загальну суму 20,3 млн гривень.
 
Упродовж 2018 року, на підставі актів виконаних робіт, Південне ТерКЕУ прийняло та оплатило підряднику роботи на суму понад 8,8 млн гривень.
Однак, за результатами проведених судових будівельно-технічних експертиз установлено, що обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідають даним, вказаним в актах приймання виконаних робіт та різняться на суму майже 4,3 млн гривень.
Наразі Військова прокуратура Південного регіону України призначила у кримінальному провадженні судову економічну експертизу, після завершення якої буде вирішено питання про повідомлення винним особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.
Досудове розслідування інших кримінальних проваджень, що стосуються будівництва у вказаному військовому містечку, перебуває на постійному контролі Військової прокуратури Південного регіону України.

кількість переглядів: 1817