Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2020

Військова прокуратура Південного регіону України надіслала до НАБУ матеріали справи щодо декларування недостовірної інформації посадовцем КЕВ

/

       За процесуального керівництва Військової прокуратури Південного регіону України досудовим розслідуванням кримінального провадження за фактом внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016–2018 роки, викрито керівника одного з квартирно-експлуатаційних відділів Півдня України.
     Зважаючи на предмет злочину – вартість незадекларованого майна - досудове розслідування вказаного правопорушення належить до повноважень іншого органу, згідно з ч. 5 ст. 216 КПК України.
     Відповідно, матеріали кримінального провадження для завершення досудового слідства та передання обвинувального акта до Вищого антикорупційного суду, Військова прокуратура Південного регіону України надіслала до Національного антикорупційного бюро України.
       Досудовим розслідуванням установлено, що до декларації вказаного посадовця не внесені об’єкти нерухомого та рухомого майна, що належалина праві власності або користування суб’єкту декларування та членам його сім’ї. Зокрема, це квартира, садовий та дачний будинки, земельна ділянка, два елітні позашляховики.
        Орієнтовна вартість незадекларованих посадовцем активів становить 2,9 млн гривень. Попередня кваліфікація злочину ‒ ст. 3661 КК України (Декларування недостовірної інформації).
         Варто зазначити, що вказаний посадовець у 2004 та 2013 роках був засуджений за корупційні злочини, однак вказана обставина не перешкодила Міністерству оборони України призначити його у 2018 році на посаду, яка надає повноваження щодо розпорядження бюджетними коштами та військовим майном.
         Робота Військової прокуратури Південного регіону України, як спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції, триває.

кількість переглядів: 1599