Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2020

Колишній начальник Південно-Східного ТерКЕУ підозрюється у незаконному заволодінні службовою квартирою

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України, колишньому начальнику Південно-Східного територіального квартирно-експлуатаційного управління полковнику Щ.
За даними слідства посадовець підозрюється у незаконному заволодінні службової квартири та реєстрації на себе та трьох членів своєї сім’ї права приватної власності на житлове приміщення площею 107 кв. м у м. Одеса.
Ринкова вартість вказаного житла станом на 08.11.2017 становила 2 463 200 гривень.
Так, незважаючи на те, що у 2011 році полковником вже реалізовано право на отримання житла для постійного проживання, у 2012 році він підбурив службову особу зі складу житлової комісії Одеського гарнізону до внесення завідомо неправдивих відомостей в офіційні документи, та, використавши підроблений документ, шляхом обману та зловживання довірою, заволодів чужим майном.
Наразі у кримінальному провадженні готується клопотання до слідчого судді про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу у виді застави в розмірі 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 210 200 гривень. Слідство триває.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1773