Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2020

На Запоріжжі військовослужбовця судитимуть за умисне вбивство

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Запорізького гарнізону Південного регіону України слідчі СВ Шевченківського ВП ГУНП в Запорізькій області закінчили досудове розслідування кримінального провадження та направили до суду обвинувальний акт щодо військовослужбовця однієї з військових частин Запорізької області, якого обвинувачено у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України.
Слідством установлено, що у грудні 2019 року вказаний військовослужбовець, перебуваючи напідпитку, на ґрунті раптово виниклого конфлікту із громадянином Ш., під час бійки наніс йому близько 13 ударів  невстановленим досудовим розслідуванням предметом з колючо-ріжучими властивостями, а також удари кулаками обох рук в зону голови, шиї та тулуба.
Від отриманих травм, які виявилися несумісними з життям, громадянин Ш. помер.
Одразу після вчинення злочину військовослужбовець зник з місця події та переховувався від правоохоронних органів до моменту свого затримання у лютому 2020 року. 
 
Довідково:
Санкція ч. 1 ст. 115 (Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.
 
Водночас, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1932