Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2020

За втрату військового майна вартістю понад 374 тис. грн капітан постане перед судом

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Запорізького гарнізону Південного регіону України слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в місті Мелітополі, закінчили досудове розслідування кримінального провадження та направили до суду обвинувальний акт щодо військовослужбовця військової служби за контрактом однієї з частин ЗС України за ч. 3 ст. 425 КК України.
За даними слідства, капітан Л. обвинувачується в тому, що він 13–16.09.2019, перебуваючи на території військової частини та неналежно виконуючи свої службові обов`язки, не забезпечив відповідного зберігання військового майна, а саме чотирьох приладів нічного бачення, кріплень до них та гарнітур, що унеможливило б їх викрадення чи втрату.
Унаслідок неналежного контролю за наявністю майна державі в особі військової частини завдано істотну шкоду в виді матеріальних збитків на суму понад 374 тис. гривень.
 
Довідково:
Санкція ч. 3 ст. 425 (Недбале ставлення до військової служби) КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до7 років.
 
Водночас, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1954