Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2020

На Запоріжжі військовослужбовця судитимуть за тяжкі тілесні ушкодження, які спричинили смерть потерпілого

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Запорізького гарнізону Південного регіону України слідчі Мелітопольського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області закінчили досудове розслідування кримінального провадження та направили до суду обвинувальний акт щодо військовослужбовця однієї з військових частин Запорізької області, якого обвинувачено у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України.
Слідством установлено, що у січні 2020 року старший солдат прибув за місцем проживання своєї матері та громадянина І. Під час сварки, на ґрунті раптово виниклої особистої неприязні до співмешканця матері, військовослужбовець умисно наніс йому не менше дев’яти ударів кулаками обох рук в зону обличчя, а також множинні удари по тулубу та кінцівкам.
За деякий час, унаслідок отриманих травм, які виявилися несумісними з життям, потерпілий помер.
За скоєний злочин обвинуваченому загрожує від семи до десяти років позбавлення волі.
 
Водночас, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1617