Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2020

Під час одержання хабаря затримано начальника сектору превенції ГУНП в Дніпропетровській області

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України, Дніпропетровське управління ДВБ НП України спільно з ТУ ДБР, розташованим у м. Полтава на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрили начальника сектору превенції одного з відділень поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області.
Слідством установлено, що за непритягнення підприємця до адміністративної відповідальності за торгівлю підакцизними товарами посадовець вимагав від нього неправомірну вигоду в сумі 15 000 гривень.
26.05.2020 під час одержання частини обумовленої суми хабаря в виді 7 000 грн начальника сектору превенції затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі проводяться першочергові слідчі дії.
Планується обшук за місцем проживання та роботи затриманого, повідомлення йому про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а також звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1860