Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2020

Директорам трьох підприємств повідомлено про підозру у заволодінні майже 10,5 млн грн бюджетних коштів, виділених на будівництво казарм поліпшеного планування для військовослужбовців

/

Прокурори Військової прокуратури Південного регіону України повідомили про підозру керівникам трьох підприємств за фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великому розмірі, виділеними на будівництво казарм поліпшеного планування на території Одеської, Миколаївської, Дніпропетровської областей, та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 1 ст. 191 КК України).
За даними слідства, керівники підприємств під час будівництва казарм поліпшеного планування для військовослужбовців привласнили майже 10,5 млн грн бюджетних коштів шляхом привласнення будівельних матеріалів, завищення обсягів та вартості виконаних робіт, а також підроблення офіційних документів, що стало підставою для перерахування коштів квартирно-експлуатаційним управлінням Збройних Сил України.
Так, 25.05.2020, під час проведення обшуків та інших слідчих дій Військова прокуратура Південного регіону України здобула додаткові докази причетності трьох директорів підприємств до вищевказаних злочинів.
Наразі вирішується питання щодо подання клопотання до слідчого судді про обрання двом підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
У зв’язку із неприбуттям третього підозрюваного за викликом до прокурора, вирішується питання щодо його оголошення у розшук та подання до слідчого судді клопотання про дозвіл на затримання, з метою приводу для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Слідство триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1567