Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2020

Директору підрядного підприємства, підозрюваному у незаконному заволодінні бюджетними коштами, обрано запобіжний захід

/

За клопотанням прокурорів Військової прокуратури Південного регіону України директора підрядного підприємства, підозрюваного у незаконному заволодінні бюджетними коштами, виділеними для будівництва казарм поліпшеного планування у військових містечках м. Миколаєва, взято під варту строком на 60 діб із можливістю внесення застави у розмірі 5 млн 570 тис. гривень.
25.05.2020 директору комерційного підприємства, яке виступало генеральним підрядником під час будівництва, повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області.
 
Довідково:
санкція ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
санкція ч. 2 ст. 366 КК України (Службове підроблення) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1661