Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2020

На Запоріжжі правоохоронці перекрили канал збування психотропних речовин та наркотичних засобів військовослужбовцем ДПСУ

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Запорізького гарнізону Південного регіону України, слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі, спільно з ГУ ВКР ДКР СБУ України, Запорізьким управлінням ДВБ НП України та УВВБ «Азово-чорноморське» ДПСУ перекрили канал збування особливо небезпечних психотропних речовин та наркотичних засобів.
Установлено, що офіцер відділу Бердянського прикордонного загону Державної прикордонної служби України майор Ш. систематично збував наркотики своїм підлеглим, іншим військовослужбовцям.
Так, 25.05.2020 правоохоронці задокументували факт збування вказаним військовослужбовцем особливо небезпечної психотропної речовини PVP у кількості 0,208 г. та наркотичного засобу канабіс у кількості 0,141 грамів.
01.06.2020, під час несення служби в добовому наряді майора затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі тривають першочергові слідчі дії, проводять обшуки за місцем проживання підозрюваного.
Крім того, затриманому готують повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1631