Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2020

На Одещині підприємцю, який здійснював технічний нагляд під час будівництва військового об’єкту, повідомлено про підозру

/

Прокурорами Військової прокуратури Південного регіону України, спільно зі слідчими ГУНП в Одеській області, 22.06.2020 повідомлено про підозру у зловживанні службовими повноваженнями та пособництві у службовому підробленні фізичній особі – підприємцю, який здійснював технічний нагляд під час будівництва їдальні для військовослужбовців на території Одеської області (ч. 3 ст. 365-2 та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК України).
Так, вказана особа підозрюється у тому, що, здійснюючи технічний нагляд під час будівництва військового об’єкту та, діючи як пособник службової особи підприємства – генерального підрядника, підписував та завіряв відтиском особистої печатки підроблені офіційні документи, до яких були внесені завідомо недостовірні відомості про обсяги та вартість виконаних будівельних робіт, а також зловживав своїми службовими повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди.
Як наслідок, державі завдано збитків на суму понад 3,1 млн гривень.
Наразі вирішується питання щодо подання клопотання до слідчого судді про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Нагадаємо, що у вказаному кримінальному провадженні керівнику комерційного підприємства, яке здійснювало будівництво їдальні, раніше вже повідомлено про підозру у незаконному заволодінні бюджетними коштами у розмірі 3,1 млн гривень, а також у внесенні до актів приймання виконаних будівельних робіт завідомо недостовірних відомостей.
Слідство триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1396