Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2020

Колишній командир військової частини Нацгвардії України постане перед судом за розтрату державного майна на суму понад 91,5 тис грн

/

Військова прокуратура Запорізького гарнізону Південного регіону України направила до Комунарського районного суду м. Запоріжжя обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього командира військової частини Нацгвардії України у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.
Під час досудового розслідування встановлено, що колишній командир військової частини уклав з ФОП договір про виконання робіт по обслуговуванню та ремонту автомобільної техніки.
У подальшому, будучи обізнаним, що жодних робіт або послуг з обслуговування та ремонту автомобільної техніки військової частини не здійснювалось, надав до фінансової служби частини завідомо неправдиві офіційні документи, на підставі яких з рахунків військової частини на рахунок ФОП безпідставно перераховано грошові кошти на загальну суму понад 91,5 тис. гривень.
Таким чином, шляхом зловживання службовим становищем, посадовець вчинив розтрату державного майна на вищезазначену суму.
Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Територіального управління ДБР, розташованого в м. Мелітополі.

кількість переглядів: 1690