Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2020

На хабарі у 15 тис. грн затримано заступника військового комісара Нововоронцовсько-Високопільського РВК Херсонської області

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону України, слідчі СУ ГУНП в Херсонській області та співробітники УСР в Херсонській області ДСР НП України задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди заступником військового комісара – начальником відділення комплектування Нововоронцовсько-Високопільського районного військового комісаріату Херсонської області.
Установлено, що вказаний посадовець 01.07.2020 за вирішення питання щодо непризову громадянина Л. на строкову військову службу одержав неправомірну вигоду в сумі 15 тис. гривень.
Безпосередньо після скоєння злочину, заступника військового комісара затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі проводяться першочергові слідчі дії, тривають огляд місця події, а також обшуки у Нововороноцовсько-Високопільському районному військовому комісаріаті.
Крім того, затриманому готується повідомлення про вчинення корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1599