Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2020

На збуванні арсеналу боєприпасів та вибухових речовин затримано військовослужбовця 137 окремого батальйону

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України, детективи слідчого управління ГУ Нацполіції в Одеській області, за оперативного супроводу УСБУ в Одеській області, під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, задокументували факт збування військовослужбовцем 137 окремого батальйону арсеналу боєприпасів, вибухових речовин та іншого військового майна.
Зокрема, за 11 гранат Ф-1, 12 бронежилетів, 12 касок, 12 гранат РГД-5, 2 димові шашки та 4 кг 900 гр тротилу, які попередньо було викрадено та вивезено з військової частини, навідник гранатометного відділення планував отримати 110 тис. гривень.
06.07.2020 після одержання частини грошових коштів у сумі 28,5 тис. грн, військовослужбовця затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Під час обшуку, проведеного в транспортному засобі та за місцем проживання затриманого, виявлено та вилучено 12 бронежилетів і касок, 3 гранати Ф-1. Інші вибухові речовини віднайдені у завчасно облаштованому місці, т. зв. «схроні».
Крім того, раніше, 02.07.2020, правоохоронці задокументували факт збування цим же військовослужбовцем 2 гранат Ф-1 та РГД-5, бронежилету та каски, за що він одержав 5000 гривень.
Наразі досліджуються обставини злочину та умови, за яких підозрюваний викрав та вивіз з військової частини військове майно.
Також затриманому готується повідомлення про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1543