Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2020

У Дніпрі солдата, який двічі самовільно залишав місце служби, засуджено до 1 року тримання в дисциплінарному батальйоні

/

Вироком Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 09.07.2020, за результатами судового розгляду, військовослужбовця однієї з військових частин Дніпропетровської області визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України, та із застосуванням ст. 69 КК України, засуджено до 1 року позбавлення волі.
Однак, на підставі ст. 62 КК України, суд замінив покарання обвинуваченому, як військовослужбовцю, який проходить військову службу за контрактом, на тримання у дисциплінарному батальйоні строком на 1 рік. 
Установлено, що 04.07.2016 солдат П. не з’явився вчасно на службу із щорічної основної відпустки, та був відсутній до 16.10.2016.
Звільнивши себе таким чином від виконання обов’язків військової служби, військовослужбовець проводив час на власний розсуд та про своє місцезнаходження командуванню не повідомляв.
Крім того, він вдруге, 07.12.2019, діючи з метою тимчасово ухилитися від проходження військової служби, самовільно залишив розташування частини та лише 21.05.2020 самостійно прибув до військової прокуратури, розуміючи, що скоїв злочин.
Під час оголошення вироку суд урахував обставини, що пом’якшують покарання, зокрема, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та з’явлення із зізнанням.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала Військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 1462